Börja spela bandy

by admin

För den som är intresserad av att börja spela bandy är det bara att ta tjuren vid hornen och kontakta någon utav Sveriges olika bandyklubbar för att höra vad som gäller. Du kan snabbt därefter vara igång med din träning och lära känna ett helt hop av nya och trevliga lagkamrater och tränare.

bandy

Govorov Pavel / Shutterstock.com

Gå med i ett bandylag

För bandy, precis som med vilken annan sport som helst, så krävs det självfallet att man hittar en klubb i eller i närheten av den ort där man bor och som man sedan kan ansluta sig till. I Sverige finns det en rad olika bandyklubbar att välja mellan, både i norr och söder. Kontakta den klubb du är intresserad av och hör vad som gäller för just denna. Bandyklubbarna brukar vara glada för nya tillskott och är därför ofta hjälpsamma och guidar dig rätt när det kommer till eventuella förberedelser inför de första träningspassen.

Vanligt förekommande med hockeyskydd och skridskor

Många som börjar med bandy startar ofta med den utrustning som man kan komma över på ett enkelt sätt och kompletterar sedan med sådant som man kan tänkas sakna. Hockeyskydd är vanligt förekommande i Sverige av naturlig anledning och de kan i de allra flesta fall användas med framgång inom bandyn. Det är egentligen enbart klubban som måste vara av en speciell sort redan inledningsvis, då den på ett mycket markant sätt skiljer sig från hockeyklubbans utformning.

Kör ett eget provpass för att lugna nerverna

Om du känner att du vill vara lite extra redo innan ditt första träningspass med laget så rekommenderar vi att söka upp en ute-is av något slag och känna på grejorna. Detta kan vara ett bra sätt att lugna eventuell nervositet som kan infinna sig när man är på väg att slå sig in i en redan existerande grupp människor, som även kan tänkas vara duktigare än en själv på det man ska ta sig an. Tänk dock på att det i lägre åldrar enbart handlar om att ha roligt och att allt annat är sekundärt. Se därför till att ha så roligt som möjligt på din första bandyträning!