Elitserien 2016/2017

by majt

Den senaste säsongen slutade ju med Västerås SKs vinst över Lidköping BK med 5-2. Men nu är det dags att blicka framåt mot nästa säsong.

kalender_2016_2017_325559615

Som många säkert minns från tidigare i år rapporterades det att IFK Kungälv har uteslutits ut den kommande säsongen. Detta är ju på grund av ekonomiska problem som Bandyförbundet anser sig gett dem tillräckligt med tid att fixa.

Kungälv överklagade beslutet men Bandyförbundet stod fast vid ekonominämndens beslut och Kungälv kommer istället spela i allsvenskan och inte i elitserien.

Kungälvs plats togs av IK Tellus från Tellusborg. De fick själva välja om de skulle acceptera platsen eller inte och de tackade ja efter ett extrainsatt styrelsemöte.

De fyra elitlagen från senaste säsongen som deltog i kvalspelet har alla förnyat sina kontrakt i elitserien. Detta är så klart lagen:

  • IK Sirius
  • Gripen Trollhättan BK
  • Kalix BF
  • TB Västerås

Gripen Trollhättan var det sista laget att få stanna kvar i elitserien och många väntade spänt på just denna nyhet. De andra tre lagen hade säkrat sin plats redan innan den sista kvalomgången, men Gripen Trollhättan visade upp vad de kunde och tog hem den avgörande segern 5-2 mot IK Tellus.

Fredagen den 21 Oktober drar säsongen 2016/2017 igång och Villa Lidköping BK och Sandvikens AIK får äran att vara säsongens första match. Nu är det bara att vänta ett par månader.