Från bandy till fotboll

by majt

Såhär års skrivs det inte så mycket om bandy och konstigt är väl i och för sig inte det. De gröna gräsmattorna har börjat infinna sig även på de nordligaste platserna i vårt avlånga land och sommarsporterna är det som står i fokus. Just nu fotbollen främst av alla. Anledningen stavas EM och denna gång beträder europaspelarna matcherna på Fransk mark, den nation som denna gång fått äran att stå som ansvarig för detta jättelika och älskade sportevenemang.

fotbolls-em-2016-sveriges-grupp

Denna gång tänkte vi ge oss i kast med något som vanligtvis ligger lite utanför ramen för vad vi brukar bevaka och om ni varit nog uppmärksamma i inledningen av denna artikel vet ni alla att vi talar om fotboll, och mer specifikt årets EM-turnering. Förhoppningsvis är det någonting som ni läsare uppskattar snarare än motsatsen, men säg gärna till om så ej är fallet. Vi ser det fortfarande som vår främsta uppgift att skriva om svensk bandy, så på denna punkt har inget ändrats.

Årets fotbolls-EM verkar som vanligt bli en fotbollsfest utav de större proportionerna. En vacker öppningsceremoni där vår svenska artist Zara Larsson medverkade stod som startskottet för hela härligheten och därefter följde den inledande matchen mellan Frankrike och Rumänien, som blev lite av en rysare för värdlandet. Frankrike lyckades dock tillslut göra det som alla hade förväntat sig, att vinna matchen med 2-1 efter att ljudet från slutsignalen ljöd.

Sverige möte i inledningen Irland, ett möte mot en nation där många utav oss supportrar trots allt förväntade sig lite mer än den katastrofala 1-1 match som vi tråkigt nog fick bevittna. Möjligtvis är vi kanske än idag alldeles för bortskämda i våra förhoppningar, som en sorts eftersvit från framgångarna -94, men samtidigt vette katten om vi ska vara nöjda med att våra killar inte ens lyckas med bedriften att få bollen på mål av egen kraft. Bäst är kanske att låta denna frågeställning förbli obesvarad och hur läget än sett ut inledningsvis kan självfallet saker och ting förbättras redan i och med nästa match mot Italien imorgon den 17:e juni.

Det är svårt att sia om framtiden i de kommande matcherna, även om vissa är bättre än andra på just detta, och att försöka förutse en vinnare i detta läge är inte ens någonting som vi vågar ge oss i kast med. Vi hoppas dock att Sverige snabbt ska kunna lyfta sig ytterligare några nivåer och att vi därigenom kan känna att vi åtminstone fått vara med och lekt ett tag med de stora pojkarna. Än är vi dock inte utslagna! Heja Sverige!