Silly season

by majt

Silly season är i många kretsar ett väldigt vedertaget begrepp och finns inte bara inom bandy utan många andra lagsporter. I somliga sporter kanske det har ett annat namn, men verkligheten av silly season är mer eller mindre densamma i alla dessa sporter.

bandy_117505402

För de som inte hört talas om detta tidigare är silly season den perioden mellan serier och ligamatcher då en hel massa rykten dyker upp och vilka spelare som kommer att gå över till vilka lag.

Namnet dök för första gången upp redan mot slutet av 1800-talet men refererade inte till någon sport utan för sommarmånaderna då parlamentet var stängt och verksamheter för både myndigheter och företag varvade ned. Detta gav inte lika mycket information till tidningar i ämnen som politik och ekonomi, så man började fylla tidningarna med allt möjligt som inte var lika seriöst. Denna period blev då helt enkelt känt som silly season.

Det används inom sport som en benämning att rykten många gånger sprids hejvilt och kanske inte alltid grundas på fakta. Dessa rykten är inte bara sådant man hör från andra fans av sporten, de dyker även upp i media i olika former. Alla sportnyheter måste ju trots allt fyllas av något även då det inte finns matcher att rapportera om.