Sporter på is

by admin

Det är som de flesta vet inte bara bandy som spelas på is. Även hockey är en stor sport där en plan och ett antal spelare gör upp vilka som är bäst i just sin sport. Det finns även andra sporter som curling som spelas på is men är inte alls lika stor som hockey och bandy. Både hockey och Curling är OS gren och kan vara väldigt spännande att titta på.

Vi har tidigare skrivit om skillnaderna mellan bandy och ishockey. bandyn är mer som fotboll med sina elva personer per lag och det spelas med boll. Om än mycket mindre boll är en fotboll och det spelas på is och med klubba. De länder där bandyn är stora är förutom Sverige så är Ryssland och Finland stora nationer där det spelas bandy.

Men även länder som Ungern, Nederländerna, Belarus, Polen, Estland, Norge och Italien spelas det bandy. Men dock inte som det göra här hemma i Sverige, vårt grannland Finland och Ryssland. Länge så har Internationella Bandyförbundet försökt att få med sporten som Olympisk gren under det vinter OS och den är erkänd som sport men får ändå inte vara med i OS.

Det finns egentligen inga ordentliga argument för att den ska få vara med som OS-gren. Den som lever får se vad framtiden har i sitt sköte.