Sveriges 5 bästa bandyspelare

by majt

Det kan tvistas länge och väl om om vilka spelare som just nu kan anses vara Sveriges bästa bandyspelare. Frågor som dessa kommer alltid att skifta från person till person, då de i grunden är definitionsfrågor. Vi kan dock inget annat än att bjuda på de spelare som vi anser är bäst. Här kommer vår lista utan inbördes ordning!

Erik Säfström

Erik Säfström är en av våra nya stjärnskott som på ytterst kort tid satt ett rejält avtryck i bandyhistorien. Erik har under sin relativt korta karriär hunnit med mycket, bland annat att bli utsedd till årets under debutsäsongen 2011, bli utsedd till World Cups bästa spelare 2012, bli utsedd till Elitseriens bästa halvback två år i följd, axlat rollen som lagkapten i Sandviken och som många andra svenska toppspelare hunnit med en flytt till Ryssland för spel i den ryska ligan. Erik är helt enkelt en spelare som nästan alltid levererar och som motståndet måste hålla ett extra öga på i alla lägen.

Daniel Berlin

Daniel Berlin är åter tillbaka på svensk mark efter en tid i ryska Dynamo Moska. Denna gång i Bollnäs GIF och inte sitt forna Sandviken som man kanske hade kunnat tro. Klart är i alla fall att Daniel är en jättevärvning för Bollnäs och att stadens publik kan räkna med både ett och annat solonummer från den spelare av rang.

Ulf Einarsson

Att vara son till den före detta förbundskaptenen Curt Einarsson har satt sina spår och Ulf är allt annat än en osmart på bandyplanen. Även Ulf har har hunnit med en vistelse i den ryska ligan för laget Raketa Kazan, något som gick sådär, men sedan han åter kommit tillbaka på svensk is har det gått betydligt bättre. Ulf var bland annat med och ledde sitt Hammarby IF till guld säsongen 2009/2010 och har sedan dess fortsätt att leverera ett ytterst stabilt spel i de allra flesta lägen.

Christoffer Edlund

Christoffer Edlund hör till en av de absolut främsta bandyspelarna i världen. Sedan 2009 har han varit en av Sveriges absolut vassaste målskyttar, någonting som han bland annat påvisade genom att vinna skytteligan i den ryska ligan säsongen 2014/2015 som andra svensk någonsin, samtidigt som han även tog hem den totala poängligan som förste svensk i historien. Christoffer är en nyckelspelare i det svenska landslaget och något som brukar leverera.

Patrik Nilsson

Patrik Nilsson är en klippa på bandyplanen. Får anfallare om ens någon kan stoltsera med Patriks fysik, något som kommit väl till pass under många utav årens dueller. Patrik är bland annat känd för att som första svensk någonsin vinna skytteligan i den ryska ligan och håller fortfarande målrekordet i den svenska med 94 nätningar under säsongen 2007/2008. Patrik är en spelare som aldrig går att räkna bort och vi hoppas därför att karriären fortgår ännu några år.